Ketvirtadienio popietę VšĮ Alytaus šeimos pagalbos centro Globos savaitės renginiai persikėlė į Mikalavą, kur mūsų partnerių „Šilaičių” bendruomenėje smagiai praūžė kūrybinės dirbtuvės su broliais Algirdu ir Remigijumi Gataveckais „Žaidžiame spalvomis”.

Renginio pradžioje sveikinimo žodžius dalyviams skyrė VšĮ Alytaus šeimos pagalbos centro direktorė Inga Daugirdienė ir VTAĮT Alytaus apskrities vaiko teisių apsaugos skyriaus Alytaus rajone patarėja Snieguolė Sakalauskienė.

Popietės metu veiklų netrūko visiems. Su besidominčiais globa bendravo soc. darbuotojos – globos koordinatorės. „Šilaičių” bendruomenė su meile virė ir visus vaišino savo firminiu plovu, už kurį visų vardu sakome didelį AČIŪ. Šefas ant ratų kvietė kartu gaminti ir pasmaližiauti sveikais desertais – arbūzų limonadu, Rafaelo su vynuoge, bananiniais blyneliais ir kt. Visi norintys galėjo save išmėginti netradicinėje tapyboje. Menininkų Algirdo ir Remigijaus Gataveckų pakviesti į kūrybines dirbtuves, kuriose Išlaisvinant fantaziją, žaidžiant spalvomis, potepis po potepio mėgaujantis kūryba gimė kolektyvinis portretas, peizažas ir kt. darbai. Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnė Laura Svolkinaitė ir policijos bičiulis Amsis kvietė į saugaus elgesio kelyje pamokėlę bei smagias ir praktiškas užduotėles. Visuomenės sveikatos biuro dietologė Ieva Kuodienė kalbėjo apie vandens svarbą mūsų organizmui esant vasaros karščiams. Na, o kad dar daugiau teigiamų emocijų pasiimtume į namus renginio metu choreografės Dalios Romanovos padedami mokėmės ir šokome vienybės šokį „Jerusalema”.